Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori

Cijene otkupa i zamjene lom zlata i srebra

Kvaliteta zlata Otkup zlata Zamjena zlata
333/1000 15,00 €/g 17,00 €/g
375/1000 17,00 €/g 19,50 €/g
585/1000 30,00 €/g 33,00 €/g
750/1000 39,00 €/g 42,00 €/g
833/1000 43,00 €/g 46,00 €/g
900/1000 47,00 €/g 50,00 €/g
916/1000 48,00 €/g 52,00 €/g
986/1000 52,00 €/g 55,00 €/g
999/1000 54,00 €/g 57,00 €/g
Kvaliteta srebra Otkup srebra Zamjena srebra
925/1000 0,27 €/g 0,27 €/g
999/1000 0,29 €/g

0,29 €/g

Vrijedi od: 11.04.2024.

POPIS POSLOVNICA

Što otkupljujemo?

  • zlatni i srebrni nakit
  • zlatni i srebrni satovi
  • zubno zlato
  • zlatnici, dukati
  • srebrnjaci
  • lom zlata i srebra

Pozlaćene predmete i pribor za jelo ne otkupljujemo.

 

Na što obratiti pažnju pri otkupu?

Prodaji zlata potrebno je pristupiti s velikim oprezom. Mnogi otkupljivači postavljaju niske cijene zlata, zbog čega vas izbor takvih otkupljivača dovodi do gubitka novca. Niske cijene i cjenkanja oko zlata i srebra su nažalost još uvijek učestali u Hrvatskoj.

U ZAKS-u su cijene regulirane svjetskom burzom, zbog čega ćete za svoje zlato u našim prodavaonicama dobiti najbolju cijenu.
 

Postupak testiranja zlata prilikom otkupa

Postupak procjene kvalitete zlatnog i srebrnog nakita provodi se posebnom tekućinom koja ne oštećuje predmet, a testira 8, 14, 18 i 21,6 karatno zlato. Osoba koja testira kvalitetu predmeta na keramičkoj će ili staklenoj pločici predmetom “zagrebati” i ostaviti trag po kojem će se nanijeti određena kiselina.

Primjerice, ako se provjerava kvaliteta navodno 14 karatnog zlata, na trag se nanosi kiselina za 14 karatno zlato, a pritom se trag ne smije izbrisati već može samo malo promijeniti boju. U slučaju da trag nestane, riječ je o kvaliteti zlata manje kvalitete te se postupak testiranja nastavlja primjenjujući kiselinu za zlato manje kvalitete.

U slučaju većih predmeta, testiranje traga nije dovoljno već je potrebno zagrebati, ili u nekim slučajevima prerezati, dio predmeta i na to mjesto aplicirati kiselinu. Ako se kiselina počne pjeniti i mijenjati boju, riječ je o zlatu manje kvalitete te se postupak nastavlja s kiselinom za manje karatno zlato. Ako se kiselina uz pjenjenje i zeleni, predmet nije od zlata.

Isti se postupak provodi i na srebrnim metalima s kiselinom za testiranje srebra.
 

Zamjene starog nakita za novi

Za svoj zaboravljen ili oštećen nakit najviše novca dobit ćete u ZAKS-u!

Možete ga zamijeniti za povoljniji ili, uz nadoplatu, skuplji artikl iz naše nove kolekcije i imati novi, moderan ukras ili poklon za Vaše najdraže. Na taj način pomoću usluge „Zamjene starog nakita za novi“ bez dodatnih materijalnih izdataka možete si priuštiti novi nakit!

Akcija vrijedi za baš cijeli asortiman, a procjena Vašeg nakita je besplatna.

Postupak zamjene starog nakita za novi

Postupak zamjene starog nakita za novi je sljedeći: u poslovnicu donesete srebrni ili zlatni nakit koji djelatnice testiraju, važu i procjenjuju prema cjeniku za zamjenu zlata i/ili srebra. Kada ste dobili iznos, izabirete nakit koje želite zauzvrat. Ukoliko izaberete artikle koji su skuplji od iznosa kojim raspolažete potrebno je nadoplatiti razliku, ali ukoliko izaberete artikle koji po svojoj cijeni ne prelaze iznos koji imate na raspolaganju - tada Vam se u gotovini i na licu mjesta isplaćuje razlika u novcu.

POPIS POSLOVNICA

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.