Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
ZLATNICI

Zlatnici - uspomena koja čuva vrijednost

17.03.2022.

U posebnim životnim prilikama volimo birati darove koji će čuvati uspomene, ali i svoju vrijednost. Upravo takav dar su zlatnici, vrhunski spoj vrijednosti i dizajna. Oni su dio naše baštine i povijesti iskovani u zlatu. 

Zlatnici mogu biti siguran odabir za poklanjanje, ali i ulaganje. Osim što imaju veliku vrijednost u zlatu, mogu se nositi i kao nakit, u svom posebno izrađenom okviru koji ih pretvara u privjesak s kojim sigurno nećete ostati neprimjećeni. Na pojedinim zlatnicima moguće je ugravirati kratku poruku što će ga učiniti još posebnijom uspomenom. Ono što je važno istaknuti jest da je sve motive zlatnika moguće izraditi u srebru, odnosno kao srebrnjak.

Kako bi vam približili umjetnost zlatnika i njihov značaj, predstavit ćemo vam naše najpoznatije zlatnike koji su inspirirani katoličkim motivima i hrvatskom poviješću.

Zlatnik Anđeo čuvar - Spasenje

Autor: Damir Mataušić

Zlatnik Anđeo čuvar - Spasenje može biti divan početak vaše kolekcije zlatnika. Osmišljen kako bi se poklanjao prilikom rođenja djeteta, njime možete obilježiti najposebnije životne trenutke.

Na licu zlatnika prikazani su dječak i djevojčica koji hodaju preko nesigurnog mosta dok ih Anđeo čuvar pazi. 

Na naličju je početna rečenica molitve Anđelu čuvaru, dok je u sredini naličja prazan prostor predviđen za graviranje imena i prezimena djeteta te njegovog datuma rođenja. 

Zlatnik izrađujemo u veličinama:  3,50 g 7,00 g 14,00g 35 g
Promjer:  20 mm 26 mm 38 mm 50 mm

 



extra imglice zlatnika anđeo čuvar
extra imgnaličje zlatnika anđeo čuvar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zlatnik Krstionica

Autor: Damir Mataušić

Zlatnik Krstionica vrstan je primjer spajanja vjerskih motiva i hrvatske povijesti te može biti idealan dar povodom primanja sakramenta krštenja.

Na licu zlatnika prikazan je sv. Ivan Krstitelj kako krsti dijete u rijeci Jordan uz stilizirani natpis Krstim te imenom.

Na naličju zlatnika je Višeslavova krstionica, značajan spomenik hrvatske baštine koji datira iz devetog stoljeća. Iznad krstionice, nalazi se prikaz zabata s natpisom kneza Branimira koji također datira iz devetog stoljeća, a značajan je jer se na njemu prvi put spominje ime Hrvat. Na naličju, između krstionice i zabata, predviđeno je mjesto za graviranje imena djeteta i datuma krštenja.  

Zlatnik izrađujemo u veličinama: 1,75 g 3,50 g 7,00 g 14, 00 g 35,00 g
Promjer: 16 mm 20 mm 26 mm 38 mm 50 mm

 

extra imgLICE ZLATNIKA KRSTIONICA
extra imgNALIČJE ZLATNIKA KRSTIONICA

Zlatnik Rajska djeva

Autor: Damir Mataušić

Marijanska pjesma Rajska djevo poslužila je kao inspiracija u stvaranju ovog zlatnika. 

Lice zlatnika krasi Majka Božja s Isusom u naručju.

Na naličju zlatnika stihovi su pjesme Rajska djevo koju je napisao isusovac Petar Perica. Stihovi su ukrašeni uzorkom hrvatske šahovnice te zvijezdama i golubicama kao simbolom mira. 

Zlatnik izrađujemo u veličinama: 3,50 g 7,00 g 14,00 g 35,00 g
Promjer: 20 mm 26 mm 38 mm 50 mm

 

extra imgLICE ZLATNIKA RAJSKA DJEVA
extra imgNALIČJE ZLATNIKA RAJSKA DJEVA

Zlatnik Alojzije Stepinac

Autor: Damir Mataušić

Ovaj zlatnik posvećen je nadbiskupu zagrebačkom, kardinalu i hrvatskom blaženiku Alojziju Stepincu.

Na licu zlatnika je Alojzije Stepinac prikazan kako stoji ispred svetog oltara dok u ruci drži kardinalski štap. Obzirom da je rodna župa blaženika u Krašiću, s njegove desne strane prikazana je crkva u Krašiću. S lijeve strane prikazana je katedrala u Zagrebu.

Na naličju zlatnika je grb blaženika te riječi koje je izgovorio na suđenju: „A u ljubavi prema hrvatskom narodu nedam se ni od koga nadkriliti“.  

Zlatnik izrađujemo u veličinama: 3,50 g 7,00 g 14,00 g
Promjer: 20 mm 26 mm 38 mm

 



extra imgLICE ZLATNIKA ALOJZIJE STEPINAC
extra imgNALIČJE ZLATNIKA ALOJZIJE STEPINAC

Zlatnik Papa Ivan Pavao II.

Autor: Damir Mataušić

Jedan od značajnih posjeta Hrvatskoj, posjet Svetog Oca Ivana Pavla II. obilježen je na ovom zlatniku.

Na licu zlatnika stilizirani je prikaz pape Ivana Pavla II. prilikom njegovog posjeta, a iza Svetog Oca prikazana je hrvatska šahovnica.

Na naličju je prikazana obrada teme pokrštenje Hrvata iznad koje je natpis „13. st. Crkve u Hrvata“.

Zlatnik izrađujemo u veličinama: 3,50 g 7,00 g 14,00 g
Promjer: 20 mm 26 mm 38 mm

 


extra imgLICE ZLATNIKA PAPA IVAN PAVAO DRUGI 
extra imgNALIČJE ZLATNIKA PAPA IVAN PAVAO DRUGI
Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.