Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 € | 0,00 kn
Zatvori
DIJAMANTI

Vodič za kupnju dijamantnog nakita

15.05.2023.

Dijamantima se volimo diviti, ali kada dođe vrijeme za kupnju dijamantnog nakita, važno je znati na koje korake trebate pripaziti. To se odnosi i na budžet, 4 C kvalifikacije dijamanata, oblik dijamanta... Kako biste sa što većom lakoćom pronašli pravi dijamant za sebe ili svoju voljenu osobu, pratite sljedeće korake.

Obratite pozornost na 4 C

Prije svega, kada kupujete dijamant morate razumjeti 4 C kvalifikaciju. 4 C čine brušenje (cut), boja (color), čistoća (clarity) i težina (carat). Sve kvalifikacije su izrazito bitne i utječu na cijenu dijamanta.

Brušenje je gotovo pa najbitnija kvalifikacija jer ona pokazuje najbolje kvalitete dijamanta. Zahvaljujući brušenju, dijamant može dobiti na kvaliteti čak i ako njegova čistoća ili boja nije savršena. 

Kada je u pitanju boja, dijamant treba biti što više bijel, dakle bezbojan. Obzirom na nedostatak boje u dijamantu, određuje se i njegova cijena. Dakle ako je dijamant blizu bijele boje, on će biti i skuplji od onog koji je bliže žutoj boji.

extra imgDIJAMANTNI PRSTEN LOYALITY 
extra imgDIJAMANTNE NAUŠNICE DIVINE

Čistoća dijamanta odnosi se na nedostatak oštećenja i inkluzija u dijamantu. Na taj način svjetlost dobro prodire kroz dijamant i postiže se efekt svjetlucanja koji oduševljava. Niti jedan dijamant nije zapravo u potpunosti čist, ali što je bliži tome, to je i skuplji.

Karat je oznaka za težinu dijamanta koju često podrazumijevaju za veličinu dijamanta, no to nije isto. Jedan karat teži 0,2 grama, a cijena dijamanta raste uz broj njegovih karata.

Iako biste odmah mogli zaključiti da je kod dijamanata najvažniji broj karata, zapravo to i nije tako. Brušenje može nadomjestiti težinu dijamanta, čistoću, ali i boju. Prilikom kupnje pripazite na sva 4 C, tako ćete moći izabrati najkvalitetniji dijamant.

extra imgDIJAMANTNI PRSTEN SMOOTH 

Izaberite oblik dijamanta

Premda možda znate koji oblik dijamanta vam se sviđa, bilo bi dobro razmotriti sve opcije jer neki oblici bolje ističu boju, prozirnost, brušenje ili težinu dijamanta.

extra imgDIJAMANTNA OGRLICA LOVELY
extra imgDIJAMANTNA OGRLICA VISION

Ako želite istaknuti boju dijamanta, onda je za vas marquise oblik. Želite li istaknuti čistoću dijamanta birajte one koji imaju veću gornju površinu, primjerice marquise ili princess oblik.

Brušenje najbolje ističu oblik marquise, princess te oblik okruglog briljant dijamanta. 

Zahvaljujući ovim savjetima, sigurno nećete pogriješiti pri kupnji vašeg dijamantnog nakita. Ipak, najveći savjet koji vam možemo dati jest da uživate u dijamantnom sjaju, njihovoj rijetkosti te jedinstvenosti!

KUPI DIJAMANTNI NAKIT 

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.