Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
ZAKS DIJAMANTNI NAKIT

Zaručnički prsten - kako ga odabrati

15.05.2023.

Zaruke su jedan od najljepših životnih događaja tijekom kojih slavimo ljubav i uživamo u svemu što nam ona pruža. Pronaći osobu s kojom ćemo provesti cijeli život velik je i dragocjen trenutak koji želimo obilježiti najljepšim prstenom koji će ta osoba staviti na ruku. I dok smo svjesni da je taj čin veći i značajniji od nekog prstena, ipak ćemo učiniti sve kako bismo pronašli onaj pravi.

Poučeni iskustvom, već dobro znamo s kakvim pitanjima se susreće muškarac pri odabiru prstena. Koju boju zlata odabrati, kakav kamen, hoće li prsten biti praktičan za svakodnevno nošenje i kako odrediti veličinu prstena neka su od najčešćih pitanja koja dobivamo. Na sva ta pitanja odgovorit ćemo vam u ovom blogu, a pritom možete pročitati i naš Vodič za kupnju dijamantnog nakita kako biste savladali i tu temu.

Dizajn zaručničkog prstena

Prije svega, svi već otprilike imamo ideju kako zaručnički prsten izgleda. Sam prsten izrađen je od bijelog ili žutog zlata, a u sredini se nalazi centralni uzdignuti kamen. Uobičajeno je da je taj kamen dijamant, ali neki se odlučuju i za druge vrste dragog kamenja ili cirkone, ovisno o ukusu vaše drage.

Pri odabiru između dijamanta i cirkona, često prevlada cijena samog prstena. Dijamant će svakako biti skuplji i imati izražajniji sjaj, dok ćete za jedan veći cirkon morati izdvojiti ipak nešto manji budžet pa će pritom i prsten izgledati veće. U tom slučaju vodite se svojim budžetom, ali i ukusom vaše buduće zaručnice.

Ukoliko joj dijamanti nisu bitni, a želi prsten raskošnijeg dizajna, razmotrite opciju kupovine prstena sa cirkonom. Ako preferira minimalistički nakit koji se ne mora isticati u svojoj veličini, razmislite o kupovini jednog decentnog dijamantnog prstena. U slučaju da vam je draga već natuknula kako preferira safir ili smaragd, vaša potraga će biti jednostavna jer se trebate fokusirati na prstene čiji centralni dio krasi jedan dragi kamen po njezinom ukusu.

extra imgDIJAMANTNI PRSTEN DEEP OCEAN
extra imgDIJAMANTNI PRSTEN CARMEN

Žuto ili bijelo zlato i kako odabrati pravu veličinu

Boju zlata prstena odaberite vrlo jednostavno - prema boji nakita kojeg ona inače nosi. Tako ćete biti najsigurniji da niste pogriješili. Ako vaša voljena inače ne nosi nakit, onda izaberite bijelo zlato, ono će najbolje istaknuti boju dijamanta, a pritom će ga jednostavno kombinirati uz drugi nakit. 

Za određivanje veličine prstena, morat ćete biti nešto lukaviji. Možete posuditi prsten koji inače nosi pa prema njemu izmjeriti veličinu. Drugi savjet je da izmjerite njezin prst vrpcom dok spava te prema tome izračunate veličinu. Ako ništa od toga nije izvedivo, otkrijte svoj plan njezinoj najboljoj prijateljici te neka vam ona pomogne.

Kakav prsten ona želi

Zaručnički prsten, uz vjenčanu burmu, nikada ne skidamo i on mora biti idealan za svakodnevno nošenje. Često ljudi pomisle kako u tom slučaju prsten s kamenom većih dimenzija nije idealan. Ipak, pri donošenju takve odluke, vodite se stilom i ukusom vaše odabranice.

Prije svega, ako uopće niste sigurni u to što vaša djevojka želi, birajte elegantnu klasiku - prsten od bijelog ili žutog zlata te bezbojni centralni kamen u sredini. Kamen odredite prema budžetu i jedino o čemu morate razmisliti su sitni detalji vezani za krapnice oko kamena i slično. 

extra imgDIJAMANTNI PRSTEN LUCKY
extra imgDIJAMANTNI PRSTEN MELODY

Ako vaša buduća zaručnica preferira ležeran stil i ipak se vodi praktičnom stranom, više nego estetskom, izaberite prsten koji nema glavni centralni kamen već više sitnih dijamanata ili cirkona ugrađenih u sam prsten. Tako može biti sigurna da s prstenom neće negdje "zapeti", a pritom će ga svakodnevno nositi.

extra imgDIJAMANTNI PRSTEN LIGHT

Možda vam je vaša draga već pričala kako ne želi klasični dijamantni prsten nego neki posebniji prsten primjerice s biserima ili drugim dragim kamenjem. U tom slučaju obratite pozornost na LEi kolekciju dijamantnog nakita koja se ističe baš po posebnom i suptilnom dizajnu. 

extra imgDIJAMANTNI PRSTEN TANGLED DIAMOND
extra imgdijamantni prsten treasure diamond

I dok cijeli odabir zaručničkog prstena djeluje kao mala znanstvena disciplina, vjerujte nam, samo se tako čini. Vi poznajete svoju djevojku bolje od ikoga i najbolje ćete znati prepoznati što ona želi. Ovom prilikom želimo Vam i čestitati na budućim zarukama, a vi se za sva dodatna pitanja uvijek možete obratiti i našim djelatnicama u poslovnici!

ODABERI ZARUČNIČKI PRSTEN 

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.