Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
KAKO OČUVATI NAKIT

Neka vaš nakit traje kao i vaše uspomene

10.12.2021.

Svoj nakit biramo pažljivo i pomno i jednako tako bismo ga trebali i čuvati. Iako su plemeniti metali najkvalitetniji materijali za izradu nakita, svaki od njih ima svoj način čuvanja i održavanja. Kako biste očuvali svoj nakit i kako bi vam on trajao, obratite pozornost na sljedeće savjete.

Nakit već čuvate ako pazite kako i kada ga nosite. Prije svega, nakit nikada ne biste trebali nositi kada se kupate ili tuširate. To ste vjerojatno već nebrojeno puta čuli, a razlog tomu je što razni elementi u vodi mogu oštetiti vaš nakit. Prilikom nanošenja kozmetike i preparata, uvijek pazite da skinete nakit prije, odnosno da ga stavite nakon što je vaša koža upila ono što ste nanijeli. Jednako je i sa skidanjem nakita, prije nego što ćete skinuti dekorativnu kozmetiku, skinite svoj nakit. Vaš nakit može promijeniti boju, potamniti ili oksidirati ukoliko dođe u kontakt s krivim kemikalijama. To se posebice može dogoditi ako vaš nakit krasi poludrago kamenje ili drago kamenje. Ipak, jednom kada oštetimo takav nakit, teško ga je vratiti u prvobitno stanje.

Svaki nakit, koliko god ga precizno čuvali, s vremenom trebate očistiti. Najbolje bi bilo kada biste svoj nakit oprali u toploj vodi uz dodatak blagog sapuna pri čemu svakako treba izbjegavati agresivne deterdžente. Nakon pranja, nakit treba u potpunosti isprati te dobro osušiti. Ako želite ispolirati svoj nakit, činite to mekom tkaninom poput pamuka ili tkaninom od mikrofibre koja će najbolje očistiti vaš nakit, ponajviše srebro. Nakit nikako nemojte polirati grubim materijalima jer će te ga samo dodatno izgrebati. Ako niste sigurni kako ispolirati svoj nakit i bojite se da ćete ga dodatno oštetiti, svakako ga odnesite u našu poslovnicu gdje će ga ispolirati naši djelatnici.

extra imgDeblja NARUKVICA N58579-001, tanja NARUKVICA N07282-003, gornja NARUKVICA N58938-002
extra imgOgrlica N43493-001
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                       
 
                                                          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.