Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
OČUVAJTE SJAJ NAKITA

Savjeti kako očistiti i održavati nakit

19.02.2024.

Oduševite sjajem svog nakita, čak i nakon mnogo godina nošenja. Donosimo upute kako očuvati sjaj i dugovječnost zlatnih i srebrnih Zaks modnih detalja.

Održavanje zlata i srebra

Plemenite metale, srebro i zlato nije komplicirano održavati. Iako su vrijedni i kvalitetni, ovo su meki metali koji se prilikom nošenja i spremanja mogu oštetiti - izgrebati ili potamniti. Uz jednostavne upute za nošenje, spremanje i čišćenje, vaš će nakit dugo zadržati svoj sjaj.

Nakit uvijek stavite posljednjeg i skinite ga prvog.

Nakit se, u reakciji s kemikalijama iz lakova, parfema, krema, ulja za tijelo i slično, može oštetiti. Zato je najbolje stavljati ga nakon što su se kreme, parfemi i ostali kozmetički preparati upili. 

Također, prilikom odijevanja nakit se može oštetiti i zapetljati, pa je dobra navika stavljati ga posljednjeg i skidati prvog.

Čuvajte nakit u originalnim i zasebnim kutijicama.

U reakciji sa suncem ili toplinom, boja nakita može izblijediti. Zato, dok ga ne nosite, svoj nakit pohranite na tamno, ali i suho mjesto. Važno je da nakit nije u kontaktu s vlagom kako se ne bi oštetio.

Izbjegavajte kupanje s nakitom.

Slana voda i kemikalije poput klora mogu oštetiti vaš srebrni, pa čak i zlatni nakit. Zato bi bilo bolje da ga prije plivanja u moru i bazenu, pa i tuširanja skinete, kako nakit ne bi potamnio i kako  se sjaj ne bi istrošio. Srebrni nakit zbog navedenih reakcija s vremenom tamni, pa mu treba posvetiti pozornost kako bi se proces promjene usporio.

Održavanje dragog kamenja

Drago kamenje poput dijamanta, rubina, safira i opala održavajte na sličan način kao zlato i srebro uz jedan dodatak - čišćenje mekom četkicom.

Dijamantni nakit stavite nakon odijevanja i nanošenja šminke ili krema te ga skinite prije skidanja odjeće.

Čuvajte nakit na suhom mjestu i u zasebnim kutijicama - originalnom pakiranju ili na mekoj krpici.

Izbjegavajte nošenje dijamantnog nakita prilikom kupanja kako se metal u nakitu ne bi istrošio, i naravno, kako se skupocjeni nakit ne bi izgubio.

Sačuvajte sjaj svojeg zlatnog, srebrnog i dijamantnog nakita uz ove jednostavne upute o održavanju. Uz navedeno, preporučujemo da posjetite i naše poslovnice te se savjetujete o održavanju nakita s našim prodajnim savjetnicama. 

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.