Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
SAVJETI STILISTICE IVANE PAVIĆ

Kako izabrati savršen nakit s kojim nikada nećete pogriješiti

14.12.2021.

Iako jesen i i zimu uglavnom povezujemo s tamnim i zagasitim bojama te modnim kombinacijama, svi volimo svojim kombinacijama dodati poseban detalj koji će nas istaknuti. 

Svaka nova modna sezona nosi nove trendove i novitete u vidu odjevnih komada i modnih dodataka. Kada govorimo o cjelokupnom stylingu upravo su detalji moćni saveznici koji će cijelom looku dati završni sjaj, a najmoćniji među njima su svakako posebni komadi nakita.

extra imgSTILISTICA IVANA PAVIĆ

Izbor nakita često zna uzrokovati pravu glavobolju – što odabrati, kako kombinirati, za koji tip zlata se odlučiti? Pa krenimo ispočetka.

Bijelo ili žuto zlato? Iako je to prije svega naravno stvar vlastite preferencije i izbora, praksa me naučila kako osobama s toplijim tonom kože bolje stoji žuto zlato, a hladnijim, porculanskijim tipovima puno bolje pristaje bijelo zlato. Boja kose i očiju tu pada u drugi plan te je primarno potrebno razlikovati tonske tipove kože i sukladno tome odlučiti se za boju nakita. Često ljudi nisu sigurni što im najbolje pristaje pa na koncu kupuju više tipova zlata koje onda teško međusobno kombiniraju, stoga  je moj savjet svakako se za početak odlučiti za jedan tip boje zlata i u skladu s time obogaćivati i proširivati svoju kolekciju nakita.

extra imgNAUŠNICE N58125-003
extra imgNARUKVICA N59948-001

Kada kupujete nakit vodite računa o prigodama za koje ga nosite te o odjevnim kombinacijama tj. komadima koje posjedujete. Primjerice, ukoliko često nosite bluze i košulje V-izreza savršeno će vam pristajati ogrlice koje će dekolte učiniti još ljepšim, a ukoliko ste fan dolčevitki i zatvorenih gornjih dijelova odlučite se za naušnice koje će dati sasvim novu dimenziju klasičnom stylingu.

Ove sezone nakit se niže i kombinira tako da slobodno na istoj ruci nosite više prstenja raznih. Isto vrijedi s jednostavnijim lančićima i s naušnicama. Ukoliko imate više izbušenih rupica na uhu poigrajte se s njihovim kombiniranjem, ali vodite računa o geometriji. Primjerice, veće naušnice stavljajte na prvu rupicu, a ostale neka su manje i decentnije kako bi dojam bio estetski i oku ugodan.

Za one nešto odvažnije, ove sezone posebno je popularan nakit sa šarenim cirkonima. Sjaj cirkona nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Od naušnica, prstenja do narukvica i ogrlica ovakav nakit savršeno se kombinira i osvježava monokromatske modne kombinacije, ali daje statement pečat ukoliko se naniže te raskošno iskombinira, posebno za večernje prigode.

Da nakit nije samo modni dodatak, nego intimni dio nečije prošlosti i pripadnosti, potvrđuje  obožavana linija tradicijskog nakita koja na unikatan način sjedinjuje hrvatsku narodnu baštinu , umijeće izrade te nosivu estetiku u vidu najposebnijih komada nakita. Šibenski botuni, Konavoske naušnice ili Dalmatinke samo su neki od popularnih komada inspiriranih hrvatskom poviješću, a kod mnogih su žena neizostavan modni dodatak koji se jednako dobro uklapa uz traperice i pulover ili pak malu crnu haljinu. Veće i upečatljivije komade kombinirajte za večernje prigode, dok su dnevne varijante rezervirane za nešto jednostavnije komade.

Vizualna snaga modnih detalja, a posebno nakita je izrazito moćna. Utoliko, da mogu transformirati cijelu odjevnu kombinaciju. Mali, ali snažni stilski saveznici učinit će da identična modna kombinacija stilizirana uz drugačiji nakit izgleda totalno drugačije. U izboru nakita svakako se ogleda nečija osobnost te karakter, a izborom nakita često možemo poslati određene poruke. Nakit je lijepo primati, a još ljepše darovati te je zanimljivo je kako izbor nakita kao poklona nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a stvorit će trajnu uspomenu i najljepšu emociju.

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.