Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
SAVJETI ANDREE TRGOVČEVIĆ

Nakit koji je obilježio moja putovanja

31.05.2023.

Na putovanja nosim male, ali moćne saveznike koje svaka žena mora imati. Svaka nova država u mom životu, a trenutno ih brojim malo manje od sto, donijela je neka nova iskustva, proširila vidike i izvukla me iz zone comfora.

Najčešće putujem avanturistički pa uz takvu vrstu putovanja nosim minimalno prtljage u odnosu na ono što mi moj ženski DNA nalaže. S vremenom sam shvatila da pakiranje uz male, ali moćne saveznike ne mora biti mukotrpno, samo dobro isplanirano.

Jedna skupina tih malih, sjajnih, tradicionalnih, srebrnih, zlatnih ili šarenih saveznika stane u jednu kratku, a tako moćnu riječ – NAKIT. Kroz godine smo se upoznavali i istraživali, a s godinama sve više počeli cijeniti i poštivati. 

Nakit i ja

Svaki detalj na nama priča neku svoju priču, različite kulture tome su me najviše podučile. Afrika je bila okićena šarenilom, afrički nakit kao da je pričao svoju tradiciju, svoje glasne zvukove, svoje živopisne ljude u svojim bojama i oblicima. Azija je nakitom pripadala orijentalnim linijama i dragom kamenju, izgovarajući svoju povijest decentno i ujedno nametljivo.

extra imgandrea TRGOVČEVIĆ

Moglo bi se kroz sve moje kontinente ispričati puno o tradiciji i nakitu, ali najdraže uspomene ipak se vežu uz ljude. Puno novih priča započelo je kroz pitanje o mom Heritage Zaks nakitu koji je sad već mnoštvo proputovao sa mnom. Noseći ga, osjećala sam se kao da nosim dio hrvatske tradicije. Šibenski botuni, dubrovačke konavoke, ili dalmatinke izmamile su pitanja svih jezika svijeta. Nekada pogledom, nekada prstom usmjerenim prema njima, nekada osmijehom i blagim ukazivanjem na lančić na vratu. Svaka žena s ponosom nosi svoje naslijeđe, svoj stil i osobnost kroz nakit, a svako pitanje o njemu uvijek će izmamiti osmijeh na lice.

extra imgANDREA JE NOSILA NAUŠNICE DALMATINKE I U DALEKOJ MAURITANIJI
extra imgNAUŠNICE DALMATINKE

Doživjela sam i suze radosnice zbog nakita kojeg sam poklonila ženi koja je izbjegla iz Afganistana i iza sebe ostavila cijeli svoj život trazeći mir od glasnih zvukova rata na delekom kontinentu zvanom Australija. Mir je pronašla, ali srce i navike ostale su živjeti u Afganistanu. Preselili su se bez ičega, ostavila je sav svoj nakit, a nije bilo prilike da si priušti drugi u novim okolnostima života. Jedan lančić i naušnice sa potpisom ZAKS šibenskih botuna, izmamili su joj osmijeh na lice, ali i suze radosnice.

extra imgSREBRNE NAUŠNICE ŠIBENSKI BOTUN

Moć nakita da podignu svaku moj odijevnu kombinaciju i raspoloženje na putu je nevjerojatna. Nekada se uljuljam u tempo avanturističkih putovanja i minimalizma, ali već nakon par dana putovanja kroz prašume ili šatore bez vode i struje, u vama jedno jutro počne pričati ona ženska strana koja žudi za sređivanjem. Tada nabacite malo šminke i dobar komad nakita pa manjak odjeće u koferu više ne predstavlja problem, ponovno se osjećate ženstveno i spremnije za sve avanture u nekom boljem izdanju.

extra imgANDREA NOSI SREBRNE NAUŠNICE BOTUNI I SREBRNU OGRLICU DALMATINSKA ČIPKA

Na putovanju, ali i kod kuće u nekoj svakodnevnoj rutini uvijek morate imati spremne male, ali moćne saveznike koji su tu da vam poprave dan, da budu dio vaše osobnosti, vašeg stila, karaktera ili tradicije. Oni koji su tu dodaju još malo sjaja za odlazak na sastanak, odlazak na večeru s mužem, dejt, kavu s prijateljicom - vaš svakodnevni dodatak koji nikada ne iznevjeri. 

Nakit je uz osmijeh najljepši ukras kojeg žena može nositi, a kroz svoja putovanja shvatila sam da se žene razumiju oko nakita i ako pričaju različitim jezicima svijeta. 

 

ISTRAŽI HERITAGE KOLEKCIJU 

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.