Pretraživanje
Zatvori
Prijava Moj račun
0
Košarica 0 kom

Vaša košarica je prazna.

Odaberite neki od proizvoda iz našeg kataloga i dodajte u košaricu.

Dostava Besplatna
Ukupan iznos 0,00 €
Zatvori
HRVATSKI TRADICIJSKI NAKIT ZAKS HERITAGE

Hrvatski tradicijski nakit - nakit koji spaja ljubav prema tradiciji i eleganciji

10.12.2021.

Iako se trendovi i moda ubrzano mijenjaju, neki komadi ostaju uvijek prisutni i novim kombinacijama daju poseban „touch“. Upravo je takav hrvatski tradicijski nakit, elegantan i vječan u svojem dizajnu.

Inspiriran bogatom ostavštinom, Zaks je dizajnirao kolekciju tradicijski nakit u suvremenoj verziji Zaks Heritage. Takav nakit prije se izrađivao isključivo ručno, filigranom tehnikom, odnosno tehnikom ispreplitanja tankih zlatnih i srebrnih niti, u kombinaciji s kuglicama iste kovine. Također postoji i metoda iskucavanja koja je, uz lijevanje i kovanje, najstarija umjetnička tehnika. Danas naši majstori zlatari kombiniraju stare tehnike izrade sa suvremenim tehnologijama.

extra imgkonavoke

U kolekciji su dostupni razni modeli naušnica, ogrlica, narukvica, prstenja te privjesaka od zlata ili srebra. Svaki komad nakita inspiriran je bogatom hrvatskom baštinom te je nosiv u svakodnevnim kombinacijama. Najpopularniji komad u kolekciji svakako su Konavoke naušnice ili Verižice. Svojom elegancijom plijene pozornost, a dostupne su u više veličina te u zlatnoj i srebrnoj varijanti.

extra imgprsten splitski ukras
extra img
rećine

Iako su isprva krasili muške nošnje, danas su Šibenski Botuni dostupni i kao naušnice, prstenje, ogrlice ili narukvice. Hrvatska turistička zajednica ih je 2007. godine proglasila najoriginalnijim hrvatskim suvenirom, a zbog svojeg specifičnog izgleda, Šibenski Botuni svaku odjevnu kombinaciju podižu na novu razinu! Naše Šibenske Florentine i Šibenska Krila također su inspirirane tradicijom šibenskog kraja, dok Šibenske Rozete u svojem dizajnu sadrže najprepoznatljivi element pročelja šibenske katedrale Sv. Jakova. Ista ta katedrala poslužila je kao inspiracija za naušnice Dalmatinke koje krasi reljef ženske glave zbog čega ostavljaju posebno raskošan dojam. 

I nakit splitskog kraja nadahnuo je tradicijsku kolekciju. Splitski nakit obuzima dio kolekcije, a popularni Splitski Ukrasi dostupni su kao naušnice, prstenje te privjesci, a u svojem dizajnu podsjećaju na čipku. Uglavnom su ukrašeni koraljima ili biserima čime ostavljaju profinjen dojam. Jednaki takav dojam ostavljaju i naušnice Dalmatinski Ukras i Dalmatinski Cvjetići koje pokazuju raskoš flore dalmatinskog kraja i jedan su od naših najšarmantnijih modela. U kolekciji su dostupne i naušnice Rećine koje su karakteristične za dalmatinski kraj, a mogu biti u obliku polumjeseca, tj. ''na kaštelac'', ili u obliku cvjeta te s botunima. Rećine također mogu biti ukrašene koraljima ili biserima, a dostupne su i u više veličina. Gotovo sav nakit iz tradicijske kolekcije Heritage dostupan je u srebrnoj i zlatnoj varijanti.
 
Ova kolekcija dokazuje kako je moguće spojiti suvremeno s tradicijom te kako je tradicija odavno izašla iz svojih zastarjelih okvira. Nakit iz ove kolekcije svojim će bezvremenskim dizajnom i elegancijom podignuti svaku modnu kombinaciju, bila ona dnevna ili večernja. Kolekcija se neprestano nadopunjuje, a vi svoje favorite potražite na našem webshopu te u Zaks poslovnicama!

 

ISTRAŽI HERITAGE KOLEKCIJU 

Zatvori

Iznimno nam je važna zaštita vaše privatnosti! Kako bismo vam osigurali korisničko iskustvo kakvo i sami priželjkujete na našoj stranici koristimo kolačiće i druge tehnologije putem kojih se obrađuju vaši osobni podaci. Voditelj obrade vaših podataka je ZAKS.

Obrada vaših osobnih podataka je nužna za funkcioniranje ove stranice,  izradu statističkih i analitičkih izvješća, ali i za prilagođavanje sadržaja vama.

Više o podacima koje obrađujemo kao i o vašim pravima pročitajte u našim Pravilima o privatnosti, a o kolačićima i drugim tehnologijama u Pravilima o korištenju kolačića.

Kolačiće u bilo kojem trenutku možete ponovno ažurirati pod ˝Uredi privole˝. Nužni kolačići su nam potrebni kako bi stranica funkcionirala na ispravan način te kako bismo u što većoj mjeri održali sigurnosne standarde pridržavajući se svih važećih propisa, njih ne možete ažurirati.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane.  Funkcionalni kolačići nam omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (primjerice korisničko ime ili jezik) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Moramo vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.